Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Mecanismul de sponsorizare a fost salvat
Categorie: , ,

Mecanismul de sponsorizare a fost salvat

Zilele acestea au fost intense negocieri între Guvernul României și ONG-urile din toate domeniile, pentru ca, în intenția de a lua unele măsuri fiscale, organizațiile să nu piardă mecanisme de finanțare foarte importante- direcționarea unei fracții din impozitul pe venitul global și din impozitul firmelor. Sponsorizările și donațiile sunt importante pentru multe ONG-uri și de accea ne-am adunat cu colegii și am trimis o delegație la Guvern.A venit și vestea bună de la Asociatia pentru Relatii Comunitare– care a avut conducerea grupului pe tema aceasta, având o linie de advocacy susținută pe tema aceasta.

Noi ceilalți am facut consultările în organizațiile membre în federațiile noastre, am promovat pozițiile publice, am contribuit cu informații care să dimensioneze impactul unor decizii negative și am participat la dialogul cu guvernul.

Considerăm că astfel, utilizănd expertiza diferită și avand o coordonare a efortului de advocacy am reușit să argumentăm de ce acest mecanism trebuie conservat.

Prin urmare, companiile vor putea să facă în continuare sponsorizări

„Legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung” a trecut ieri, 26 septembrie, de ultima fază în procesul de asumare a răspunderii Guvernului.

🟢🔴🟠 În urma discuțiilor a rezultat următoarea formă a actului normativ: Art. 18, aliniatul (10)

„Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, scad sumele aferente din impozitul minim datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

a) valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

b) valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit.”

‼️Ce înseamnă aceste modificări?

• Companiile vor putea să facă în continuare sponsorizări, indiferent dacă vor plăti impozit pe profit sau pe cifra de afaceri și se va deduce suma mai mică între cele 2 praguri : 0.75% din cifra de afaceri sau 20% calculat din impozitul pe profit.

• Rămân valabile contractele de sponsorizare din timpul anului și D177.

Platforma SOCIALA.ro rămâne deschisă la dialogurile constructive, care să sprijine mediul ONG și beneficiarii săi.

Menționăm că Platforma SOCIALA.ro este înființată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Confederația Caritas Romania, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil- FONPC și Federația Dizabnet, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Caută articolele din platformă