Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » 77 de întâlniri cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă!
Categorie: ,

77 de întâlniri cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă!

Una dintre instituțiile cu care, odată cu criza umanitară generată de războiul din Ucraina, membrii Platformei Sociale, prin FONSS, au stabilit o trainică relație de colaborare este Departamentul pentru Situații de Urgență,

Aseară a fost a 77-a întâlnire între cei ce lucrează pe proiectele de asistență pentru refugiații ucraineni. Angajații DSU, reprezentanți ai ONG-urilor românești, ai agențiilor internaționale sunt în dialog constant pentru a găsi soluții la multele bariere întâlnire în asistența refugiaților.

Pe agendă a fost mai multe subiecte precum: dronele căzute lângă granița României și necesitatea de suport pentru populația din zonă, prelungirea programului guvernamental de susținere a ucrainenilor până în 24 martie 2024, efectuarea plăților către ucraineni, situații din învâțământ.

Aceste discuții au rolul de informare, transfer de practici dar și de punere a bazelor pentru demersuri comune de advocacy.

Menționăm că Platforma SOCIALA.ro este înființată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Confederația Caritas Romania, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil- FONPC și Federația Dizabnet, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Lucrăm împreună și găsim soluții, de cele mai multe ori utile și ucrainenilor dar și românilor vulnerabili.

Caută articolele din platformă