Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » FORUMUL NAȚIONAL AL SERVICIILOR SOCIALE: Starea și bunăstarea cetățeanului în România 

FORUMUL NAȚIONAL AL SERVICIILOR SOCIALE: Starea și bunăstarea cetățeanului în România 

Dată eveniment: noiembrie 5, 2023

Perioada: 20-23 noiembrie 2023

Locul desfășurării: București, Hotel Ramada Parc (Bulevardul Poligrafiei 3, București 013704)

Inscriere până pe data de 15 noiembrie 2023.

În ultimii peste 30 de ani asistența socială este în schimbare în România, dar nu cât de repede am vrea și nu chiar cum ar trebui. Ne dorim ca serviciile sociale să ofere suport tuturor celor vulnerabili. Mai avem de lucrat împreună până atingem acest scop și e esențial să discutăm despre starea actuală a serviciilor sociale acordate în România și ce trebuie să facem pentru a oferi bunăstare persoanelor din grup vulnerabil.

Conștientizăm că legislația este în continuă schimbare, sumele direcționate spre asistență socială sunt deseori denunțate ca fiind prea mari, dar bunăstarea cetățeanului vulnerabil din România nu este realitatea socială a momentului.

Timp de patru zile, Platforma Socială din România cheamă la dialog și dezbatere specialiștii din servicii sociale private și publice, administrație publică, politicienii, precum și donatorii din domeniul asistenței pentru refugiați și jurnaliști.

Ne vom îndrepta atenția spre grupele de persoane vulnerabile și vom discuta pe teme de mare importanță în asistența socială.

Vom pune întrebări despre efectul documentelor programatice, strategice din domeniul asistenței sociale,  digitalizare și măsuri guvernamentale care pot îmbunătăți asistența celor vulnerabili prin servicii sociale.   

Sperăm să plecăm cu concluziile care ne vor îndrepta pașii mai mult spre bunăstarea cetățeanului din România, indiferent de starea lui de sănătate, vârstă, naționalitate sau gen.

Structura evenimentului: 7 sesiuni de plen și 12 ateliere, majoritatea atelierelor urmând a fi desfășurate în paralel.

Agenda evenimentului este postată aici: https://platformasociala.ro/wp-content/uploads/2023/11/AGENDA.pdf

Înscrierea se poate face completând formularul: https://forms.gle/49Fsrn63ChrBrYFi8

Aspecte privind GDPR pe care vă recomandăm să le cititți: https://platformasociala.ro/wp-content/uploads/2023/11/Info-GDPR.docx

Organizatorul Forumului Național al Serviciilor Sociale este Platforma socială din România.

Menționăm că Platforma SOCIALA.ro este înființată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Confederația Caritas Romania, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil- FONPC și Federația Dizabnet, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Detalii:

Nume organizație: FONSS

Tip eveniment: Fizic

Dată eveniment: noiembrie 5, 2023

Locație eveniment: https://www.wyndhamhotels.com/ramada/bucharest-romania/ramada-bucharest-parc/overview?CID=LC:wmcic5n98gs1g0r:18529

Caută articolele din platformă