Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Federațiile din Plaforma Socială sunt alături de colegii din ONG-urile românești in sprijinul refugiaților ucraineni
Categorie: ,

Federațiile din Plaforma Socială sunt alături de colegii din ONG-urile românești in sprijinul refugiaților ucraineni

#SolidaritateCuRefugiații Federațiile din Plaforma Socială sunt alături de colegii din ONG-urile românești și se organizează pentru a oferi sprijin refugiaților din Ucraina. Astăzi am semnat o solicitare către Primul Ministru Nicolae Ciucă de a se întâlni cu noi pentru a stabili un mecanism de conlucrare între ONG-uri și autorități.

Prin decizia președintelui Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS, Andre Muit, azi a fost reactivat Centrul de Urgente Sociale (CUS), urmare a crizei umanitare ce se profilează la granița României.

Confederația Caritas Romania pregătește intervenția pentru situații de urgență, federația având specialiști în gestionarea acestor servicii.

Organizațiile neguvernamentale furnizoare de servicii sociale, partenerii lor, alte organizații din țară, se vor coordona pentru a contribui cu resurse umane specializate și ajutor umanitar și voluntari pentru a sprijini autoritățile în gestionarea eventualilor refugiați.

În acest sens, înca de săptămâna trecută am contactat Instituția Prefectului Iași și Suceava, în aceste județe urmând să activeze CUS, solicitând să fim informați îndeaproape cu mărsurile luate de autorități. În Satu Mare, pregătirile sunt făcute de către organizatiile Caritas.

Platforma SOCIALA.ro este înființată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale FONSS, Confederația Caritas Romania, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil- FONPC și Federația Dizabnet, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Caută articolele din platformă