Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Am format Platforma Socială din România
Categorie:

Am format Platforma Socială din România

Ne-am unit, patru federații naționale din serviciile sociale și socio-medicale pentru persoane vulnerabile, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC, Confederația Caritas Romania și Rețeaua Dizabnet – Rețeaua prestatorilor de servicii pentru persoanele cu dizabilități, din care fac parte 227 de ONG-uri. Împreună am pus bazele celei mai mari coaliții naționale care va milita pentru politici publice adaptate la nevoile sociale – Platforma Socială din România.

Dorim să contribuim la elaborarea politicilor publice cu impact social real și la monitorizarea politicilor publice, la respectarea drepturilor fundamentale și democrație participativă, la asigurarea accesului cetățenilor la protecție socială și servicii sociale în comunitatea în care aceștia trăiesc.

Vom avea reprezentanți permanenți la Parlament și ministerele de linie pentru a asigura legătura cu parlamentarii și guvernanții, vom oferi asistență juridică pentru ONG-urile din social și pentru beneficiarii lor și vom sprijini ilustrarea corectă a realității sociale și a rolului ONG-urilor din domeniul social.

Intenționăm să comunicăm permanent cu Social Platform (Bruxelles), organizația europeană umbrelă a reprezentanților societății civile din domeniul social, și cu CE, ducând astfel o sumă de subiecte la nivel european, pentru ca acestea să-și găsească o soluție.

Noi, furnizorii privați de servicii sociale, trebuie să determinăm autoritățile să deschidă în mod real piața serviciilor sociale din România prin contractarea de servicii sociale de la furnizorii privați, în interesul beneficiarilor noștri.

Dorim să sprijinim dezvoltarea ONG-urilor și estimăm că în cele 30 de luni de proiect, minimum 200 de ONG românești furnizoare de servicii sociale, medicale și educaționale pentru grupuri vulnerabile (copii, familii, vârstnici, persoane cu dizabilități) vor avea sprijinul Platformei sociale prin consiliere juridică, reprezentare în instanță, îmbunătățirea imaginii, creșterea capacității de monitorizare/influențare a politicilor publice.

Menționăm că FONSS este unul dintre inițiatorii Platformei sociale alături de Confederația Caritas România, FONPC și Rețeaua Dizabnet.

Proiectul Platforma Socială beneficiază de o finanţare de 249.954 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2020. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Caută articolele din platformă