Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Călătorie de presă

Călătorie de presă

Dată eveniment: iunie 23, 2023

ÎPlatforma Socială a organizat în data de 23 iunie 2023 o Călătorie de presă în Iași la care au participat șase jurnaliști.

Programul vizitei a inclus:

  1. Vizita la Centrul de asistență umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina Iași  unde jurnaliștii au document intervenția realizată de ONG-uri mai ales prin prisma poveștilor de viați, care au o mare priză la public.

Mamă a unui soldat ucrainen căzut la bahmul, profesoara Valentina și-a spus povestea, cu pozele fiului ei în mână.

De asemenea, jurnaliștii au vizitat si serviciile centrului care este cel mai complex dezvoltat în tară pentru suportul refugiaților.

  • Vizită la Fundația Emmaus Iași – unde jurnaliștii au aflat cum pot salva vieți și corecta destine oamenii din ONG-uri. Acolo unde statul a eșuat- asistența persoanelor fără adăpost, Fundația Emmas a reușit. 250 de oameni au fost reintegrați in societate.

Cei șase jurnaliști au avut libertatea să se informeze de la sursă și să corecteze astfel, prin materialele realizate o percepție defectuasă cu privire la rolul ONG-urilor în comunitate, îmbunătățirea imaginii sectorului fiind unul din obiectivele Platformei sociale.

Caută articolele din platformă