Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Audiere publică

Audiere publică

Platforma Socială a realizat prin FONSS intense consultări și audierea colegilor din ONG-uri și a comunității de ucraineni cu privire la nevoile de corecție a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel:

– am audiat opiniile colegilor din ONG într-un eveniment care a avut loc în 19 aprilie la Centrului de asistență umanitară și socială pentru refugiați Nicolina Iași (șoseaua Nicolina nr 141).

– am transmis opiniile colectate colegilor de la nivel national în sedințele săptămânale ale DSU sub formă de propuneri de îmbunătățire a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina- 2021 aprilie 2023,

– am formulat opinii către CES – referitoare la Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina- în 20 aprilie 2023,

– am realizat întâlniri cu ucrainenii în Centrul Nicolina, la Iași, pentru a valida ideile expuse și pentru informare suplimentară.

În cadrul acestui grup de consultare sunt active peste 20 de ONG-uri din Iași. ONG-urile prezente la dialog sunt fie partenerii FONSS în Centrul Nicolina, fie membrii federației sau colaboratori cu care federația a realizat un grup de consultare pe tema refugiaților de la care preia feedback și în transferă spre nivelul national pentru a genera schimbări prin advocacy.

Caută articolele din platformă