Mai multe articole

Prima pagină » Mai multe articole » Schimb de experiență la nivel european

Schimb de experiență la nivel european

FONSS este pentru două zile într-o companie foarte selectă, la o conferință organizată de experți în mobilizarea societății civile: FDSC România, Fundația Batory din Polonia, Open Lithuania Foundation, CNVOS Slovenia.

Discutăm despre metode, tactici de advocacy și competențe pe care organizațiile noastre trebuie să le dezvolte pentru a face față unui mediu din ce în ce mai ostil pentru organizațiile societății civile.

FONSS care este parte din Platforma Socială este împreună cu ONG-uri și activiști din 11 țări.

Discuția e foarte vie și interesantă și schimbăm opinii asupra modului în care mediul neguvernamental își poate crește capacitatea de răspuns și advocacy în situatii de criză (politică, culturală, socială, etc.)

E adevărat că noi românii avem un lung exercițiu de activitate în mediu ostil, dar sigur avem multe de învățat din acest eveniment și colaborarea noastră cu colegii din alte tări poate fi foarte valoroasă în inițiativele de advocacy european.

Menționăm că Platforma SOCIALA.ro este înființată de FONSS, Caritas Romania, FONPC și Rețeaua Dizabnet cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Informații despre Active Citizens Fund – Romania sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

#haide#ActiveCitizensFund#Romania#EANorwayGrants#FDSC#PlatfomaSociala#FONSS#FONPC#CARITAS#Dizabnet

Caută articolele din platformă